Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

woensdag 8 oktober 2014

Ik ben een postcrosser! // Hoe het werkt

Hallo iedereen!,

Hebben jullie weleens gehoord van het postcrossing project? Dat is een project waarbij je ansichtkaarten kan versturen naar een andere postcrosser ergens op de wereld. Het idee is dat je kaarten ontvangt en verstuurt zonder de persoon naar wie je het verstuurt te kennen. Het doel is niet om mensen te leren kennen maar meer om het sturen van creatieve en leuke kaarten.Gewoon via de post. Zo werkt het: Om een account aan te maken vul je je gegevens in (Je adres word niet op je account weergegeven) en schrijf je een kort verhaaltje over jezelf. Wat je hobby's zijn, waar je fan van bent, wat je inspireert, gewoon iets waardoor de postcrosser die je een kaart gaat sturen weet wat voor persoon je bent en wat voor soort kaart geschikt zou zijn voor jou. Je hoeft geen persoonlijke informatie op je profiel te zetten zoals verjaardag, leeftijd, adres, foto of zelfs of je een man of vrouw bent. Alleen de persoon die jou een kaart moet sturen krijgt je adres.

Nadat je een account hebt gemaakt kan je beginnen met postcrossen. Dan klik je op send a postcard. Nu krijg je informatie van een andere willekeurige postcrosser te zien. Dit is de persoon naar wie jij een kaart gaat sturen. Je moet niet te vaak op send a postcard drukken want anders wo send a postcardrd er dus verwacht dat jij naar al die mensen een kaart gaat sturen en mischien zit je daar helemaal niet op te wachten. Je moet wel een kaart versturen als je eenmaal op send a postcard hebt gedrukt, want die postcrosser kan geen andere kaarten ontvangen zolang jij haar/zijn kaart nog niet verstuurd hebt. Lees hun profiel om een idee te krijgen van wat voor kaart die persoon wil ontvangen. Er staat in grote letters POSTCARD ID: (en dan een code met twee letters een streepje en nummertjes). De postcard ID moet je heel duidelijk op de kaart schrijven. Het is heel belangerijk dat de code duidelijk te lezen is want als het onduidelijk is kan de persoon die de kaart ontvangt de kaart niet registreren op de website. Als de kaart niet geregistreerd word weet postcrossing niet zeker of jij een kaart verstuurd hebt en zal jij ook geen kaart terug krijgen van iemand. 

Bron
Wees creatief! De meeste mensen vinden het leuk om een zelfgemaakte kaart te ontvangen. De mensen die liever een gekochte kaart krijgen zetten dat meestal wel op hun profiel. Gebruik hun vooreuren en hobbies die op hun profiel staan om je kaart een thema te geven. Dit maakt de ontvanger nog blijer met de kaart. Ga aan de slag met papier snippers, tekenspullen, glitters of gedroogde bloemen. Als je de kaart gemaakt hebt moet je er iets op schrijven. Op de website van postcrossing staat een hele lange lijst met ideen voor wat je er op kan schrijven: je grootste geheim (de persoon die de kaart ontvangt weet toch niet wie je bent of je adres), een droom die je de nacht ervoor had, een quote, wat je lievelings eten is (met recept), een tekening, een stukje tekst over de afbeelding op je kaart en nog veel meer. Dan kan je hem versturen. Meestal duurt het een tijdje voor dat de kaart aan komt. Zeker als de kaart naar de andere kant van de wereld gaat! Wanneer de kaart is aangekomen registreerd de ontvanger de kaart op de website. Dan krijg je een e-mailtje om te melden dat de kaart is aangekomen. Nu ben jij de volgende persoon die een kaart gaat krijgen. Geduld moet je wel hebben want het kan nog weken duren voordat die kaart aankomt!

Klik hier voor de postcrossing website

Ik ben op 1 October gestart met postcrossing en ik vind het nu al leuk! Op de eerste dag heb ik twee kaarten verstuurd. Èèn naar Duitsland en èèn naar Rusland. Ik kreeg eer gisteren een e-mailtje dat de kaart naar Duitsland is aangekomen. De komende periode ga ik de brievenbus goed in de gaten houden want mischien komt er nu wel een kaart voor mij. Ik ben benieuwd!

Liefs Madelief



Geen opmerkingen :

Een reactie posten