Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

maandag 15 december 2014

What to do met al die overgebleven kruidnoten + chocolade letters?

Sinterklaas is nu tien dagen geleden het land uit gegaan en ik denk dat de meeste mensen (net zoals ik) nog wel een half aangebroken pak kruidnootjes of chocolade letter hebben liggen. Zaterdag ochtend vroeg mijn moeder aan mij of ik wat kon bakken. Toen kreeg ik het idee voor een kruidnootjes cake met chocolade letter icing er bovenop. Hier is het recept van mijn eigenlijk best wel goed gelukte creatie, want wie wil er nou niet een heerlijke sinterklaas  achtige cake eten tien dagen na sinterklaas avond? :)

Ingredienten: 
 • 250 gram suiker
 • 250 gram boter
 • 300 gram wit, zelfrijzend bakmeel
 • 5 eieren
 • een snufje zout
 • een eetlepel speculaas kruiden
 • een snufje vanille suiker
 • al de over gebleven kruidnoten die je hebt!
 • al de over gebleven chocolade letters die je hebt!
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Zet de boter dan 20 seconden in de magnetron en laat het meel door de zeef gaan om het luchtig en niet klonterig te maken. Kiep de gesmolten boter en het meel in een grote kom samen met de suiker, eieren, zout, vanille suiker en de speculaas kruiden. Het is echt een kleverige boel (bij mij in ieder geval wel) dus voor de volgende stap zou ik even hulp vragen van iemand met schone handen. 
 3. Die persoon leegt de zak met oude kruidnoten in de kom. Mix het deeg goed door tot de kruidnoten goed verspreid zijn door het mengsel.
 4. Vet de cakevorm in met de restjes van de gesmolten boter. Vul de vorm dan met de cake mix en schuif het in de oven. Na 50 minuten moet je met een mes checken of de cake al gaar is. (maar als hij voor 50 minuten al staat te roken en te verschroeien zou ik niet wachten)
 5. Met deze stap moet je beginnen ongeveer 10 minuten voordat je cake uit de oven komt. Kook 500 ml water en giet dat in een pan of kom. Pak een (niet al te zwaar) bakje en doe daar al je overgebleven chocolade letters in. Laat het bakje drijven in het kokende water en kijk hoe de chocolade binnen minuten to heerlijke gesmolten chocolade smelt. De cake is inmiddels wel klaar dus je haalt hem er voorzichtig uit en besmeert hem met je overheerlijke chocolade drab. Voor de decoratie kan je er nog wat kruidnoten bovenop zetten. 
En voila!  Je heerlijke sinterklaas restjes cake is klaar. Laat hem nog even afkoelen en tuck in

Xxx Madelief

1 opmerking :

 1. Wat een super idee, Madelief. Die kruidnoten kwamen mijn neus al uit, nu weet ik iets waar ik ze in kan stoppen :)

  BeantwoordenVerwijderen