Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

maandag 7 juli 2014

Schoolkamp in Albany

Hallo lezers,

Zoals jullie weten ben ik vorige week op schoolkamp gegaan naar Albany. De groep vertrok van school op Maandag ochtend om 8.00. Onderweg zijn we twee keer gestopt omdat het een lange reis was. Bij de tweede stop zijn we naar een museum geweest over Aboriginals, de eerste bewoners van Australie. We kregen maar een kort de tijd om rond te kijken voordat we onze reis naar Albany voortzetten.
 
Deze foto was gemaakt op de eerste stop.
Albany vind ik niet zo'n gezellige stad. Het ziet er een beetje grauw en industrie terrein achtig uit. Gelukkig was Camp Kennedy (waar wij verbleven) minstens drie kwartier van Albany vandaan, midden in de weilanden en aan een geweldig mooi strand waar we niet konden zwemmen omdat het te koud is. Het kamp bestond uit een terrein met allemaal verschillende oude gebouwtjes. Zo was er een WC blok, eethal, recreatie hal, douches en een aantal kleine slaap zaaltjes. De natuur was echt prachtig en geweldig om lekker in te verstoppen, spelen en hutten bouwen.




De activiteiten. Tijdens kamp hebben we heel veel gezien, gedaan en bezocht in en rond Albany en Denmark. Soms vond ik het wel een beetje te veel op een dag want we gingen om negen uur s'ochtends weg en kwamen pas om vier uur s'middags weer terug bij Camp Kennedy. Dit waren de activiteiten:
 
Dinsdag: Op dinsdag ochtend hebben we een circus cursus gehad. We mochten jongleren, hula hoopen, borden draaien op stokjes, trampoline springen en trapeze trucjes doen. Verder kregen we ook nog heel veel fitness. In de middag zijn we naar het Western Australian Museum - Albany gegaan. Daar kregen we een uurtje om rond te kijken in een oud schooltje, een expositie over de vuurtorens van Albany en de rest van het museum. Als laatste zijn we die dag nog naar het Albany Windmolen park gegaan. (Het was inmiddels al half drie)
 
De achttien windmolens zijn gebouwd op een heuvel / cliff ongeveer een half uurtje van Albany vandaan. We mochten onder de molens staan en hebben een stukje gewandeld in het gebied eromheen. Die dingen zijn echt enorm als je van dichtbij kijkt!
 

 
Woensdag: Op woensdag zijn we s'ochtends naar Whale World gegaan. Whale World is een museum / interresante plek omdat daar vroeger een walvis verwerk station zat. In de zee om Albany werden namelijk walvissen gejaagd. We kregen een tour door alle loodsen, machine kamers en ook het oude schip. De gids demonstreerde ons hoe de machines en kook ketels eruit zagen toen ze nog walvis verwerkten. Ze liet ze allemaal even aanstaan en opeens begonnen alle tandwielen te draaien, alle motoren begonnen te brommen en heel veel stoom kwam uit de pijpen. Na die indrukwekkende ochtend was het plan om door het oudste gedeelte van de stad te lopen om jaargetallen op de voorgevels van oude huizen te bekijken. We liepen alleen achter op schema dus we hadden er maar heel weinig de tijd voor. Uiteindelijk hebben we in plaats van oude huizen bekijken met z'n negenen een twee bolletjes ijsje gedeeld. (We hadden allemaal bijna geen geld meer dus deelden we het :)
 
Een mega groot walvissen skelet

Met Hannah in de Whale World bioscoop met 3d brillen op
 
 
Donderdag: Op donderdag zijn we alleen s'ochtends weg geweest. We hebben de Denmark Animal Farm bezocht. Het was echt super leuk. We kregen allemaal een zakje voer en konden gewoon over de hele boerderij lopen. Er waren zoveel dieren! Lama's, koala beren, kangoeroe's, kippen, koeien, vossen, paarden, schapen, geiten, lammetjes, konijnen en cavia's. We mochten bijna alle dieren bezoeken en sommige ook knuffelen en aaien. S'middags kregen we vrije tijd om te doen wat we wilden op het kamp terrein. Ik heb een hut gebouwd in de vorm van een tipi. Het was echt super leuk!
Die avond hadden we de talenten show waarin iedereen kon optreden. Ik had samen met wat vrienden een dans op het liedje So What? van Pink. We kregen de 3rde plek. Daarna hebben we nog een disco gehad. Ook al had ik het niet verwacht draaide mijn (60 jarige) juf toch heel goede dansmuziek.
 


 
 
Op vrijdag zijn we terug naar huis gereden. Iedereen was heel moe omdat we natuurlijk niet normaal geslapen hebben. Om tien uur moest het licht uit maar natuurlijk begonnen we pas na te denken over slapen toen het voorbij half twaalf was. We hebben nog lang liggen keten en praten. Was heel gezellig!
 
Dus... Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad!
Liefs Madelief
 
 
 

1 opmerking :

  1. Hoi Madelief
    Een leuk stukje geschreven over je schoolkamp hoor ,jullie hebben het gewoon druk gehad,maar wel leuk.ook mooie natuur op de foto,s. fijne vakantie. van o.m uit h.

    BeantwoordenVerwijderen