Op verzoek van mijn oom plaats ik zijn recept voor spaghetti met rivierkreeft en avocadoboter.
Ingrediënten voor 4 personen
* 1 limoen, sap en geraspte schil.
* 1 sinaasappel, schil geraspt.
* 3 el zonnebloemolie.
* peper en zout.
* 350 gram rivierkreeftjes. (gekookt)
* 1 avocado.
* 50 gram zachte boter.
* 1 teentje knoflook,fijn gesneden.
* 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden.
* 250 gram spaghettini.
* 100 gram pecorino.
Bereidingswijze
Meng 1 el limoensap-rasp, sinaasappel en zonnebloemolie.
Breng dit op smaak met peper en zout, en meng met de rivierkreeftjes.
Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met de zachte boter, de rest van de limoensap, knoflook en pepertje.
Breng op smaak met peper en zout
Kook de pasta gaar.
Meng met de kreeftsalade en de helft van de pecorino.
Verdeel de pasta over 4 borden en schep op elk bord een lepel avocadoboter.
Strooi de rest van de kaas over de pasta en serveer deze.
Als je dit als hoofdgerecht wilt serveren verdubbel dan de ingrediënten.
Eet smakelijk!
Leuk dat je het recept plaatst, Madelief. Ik hoor graag of je het lekker vond!
BeantwoordenVerwijderen