Voorgerecht voor 4 personen:
Ingredienten: 2 eetlepels olijfolie, 2 fijn gesnipperde sjalotjes, 500 gram ontdooide diepvriesdoperwten, 1liter
groentebouillon vers of van bouillonblokje.
1 teelepel gedroogd bonenkruid, 2 eetlepels fijngesneden munt, 4 eetlepels room, peper en zout.
Benodigheden: staafmixer of
keukenmachine, fornuis, soeppan, koekenpan, lepels.
Verhit de olijfolie en bak de sjalotjes 3 minuten. Voeg
de doperwten toe en roerbak ze 1 minuut mee, schenk de bouillon er bij en breng
het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes 5 min koken. Voeg de laatste 2
min het bonenkruid en de munt toe.
Pureer de soep in de keukenmachine of staafmixer en
breng hem op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen of glaasjes en schep
er een lepel geklopte room op. Garneer eventueel met een takje verse
munt.
Variatie Tips:
In plaats van munt combineert deze soep uitstekend
met basilicum.
Doe er ook wat brocolli bij voor een extra appart soepje.
Doe er ook wat brocolli bij voor een extra appart soepje.
Veel succes ermee!
Geen opmerkingen :
Een reactie posten